Loyal to Familia set i Herning

Getting your Trinity Audio player ready...

Midt- og Vestjyllands Politi har dog intet belæg for at sige, at Loyal To Familia er på vej til Herning

kilde AOH

06-10-2017

HERNING Gadebanden Black Army har i nogen tid ligget underdrejet i Herning, fordi mange af medlemmerne sidder fængslet.

Derfor kan man frygte, at andre bander sidder klar i kulissen til at overtage positionen. Og Midt- og Vestjyllands Politi var da også opmærksomme på netop banderelationen, da ordensmagten i tirsdags standsede fire unge i en bil i Holing.

I bilen havde de unge nemlig et par trøjer med påtryk af LTF’s logo – Loyal To Familia.

Politiet mener dog ikke, man kan sige, at LFT af den grund er ved at etablere sig i Herning.

– Det har vi ingen oplysninger om. Der har været rygter om, at bandens medlemmer er set i miljøet omkring varmestuen i Bethaniagade, men det er ikke blevet bekræftet, siger politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Han oplyser derimod, at LFT er mere aktive i Viborg, hvor der i fredags under open-by-night var optræk til uro mellem LTF og rockergruppen Satadurah One Blood.

– Vi assisterede politiet i Viborg i fredags. Og vi har også vores flexpatruljer ude for at holde øje med bandemiljøet. Det er jo ikke sådan, at banderne generelt fortæller det til os, når de er ved at etablere sig, siger Henning Præstegaard.

Kontrol med narkomarked
Ifølge politiet handler bandernes tilstedeværelse altid om kontrol med det illegale marked for narkotika.

– Vi forsøger at holde god kontakt med misbrugsmiljøet. Det er primært dem, der er berørt af banderne, der sidder massivt på narkohandlen. Det er vores indtryk, at mange fra miljøet gerne vil fortælle os om det, når det handler om folk med rygmærker, siger politikommissæren.

Men i øjeblikket er der altså ikke noget, som for alvor tyder på. at Loyal To Familia er ved at rykke til Herning.

Det var en 19-årig mand, som i tirsdags i Holing blev fundet i besiddelse af 0,7 gram kokain, mens en 18-årig mand havde en kniv på 14 centimeter på sig. Endvidere blev der i bilen fundet tyvekoster, som menes at stamme fra Ikast.

Politiet oplyser, at to af de unge i bilen tidligere har boet i Herning, men ikke gør det længere.

Bande fra Nørrebro
Henning Præstegaard siger, at man ikke kan afvise, at der er tale om tidligere Black Army-medlemmer, der har skiftet side.

Medlemmerne af Black Army og LTF har tidligere haft nære relationer. Men det ændrede sig, da LTF i sommer rykkede til Aarhus, hvor Black Army allerede var etableret, hvilket førte til etablering af visitationszoner efter flere voldsomme skudopgør.

Loyal To Familia blev stiftet i 2012 og udspringer af en bandegruppering fra Blågårds Plads på Nørrebro i København.

Det er også en af de gadebander, justitsminister Søren Pape (K) gerne vil opløse ved lov – og for nylig bad Rigsadvokaten undersøge, om det kan ske efter grundlovens regler om at opløse en forening, der virker ved vold.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontakt