STATISTIK: 1 UD AF 8 SVENSKE KVINDER VIL BLIVE VOLDTAGET

Getting your Trinity Audio player ready...

Risikoen for at blive voldtaget i Sverige er rystende høj.

I 1974 blev der anmeldt 421 voldtægter i Sverige. Efter 43 år med islamisk indvandring er antallet steget til 7.230 anmeldte voldtægter. Det var en stigning på 10 procent i forhold til 2016.

Der bor 5 mio. kvinder i Sverige. Svenske kvinder lever i gennemsnit 84 år. Hvis vi regner med, at der fremover også anmeldes 7.230 voldtægter årligt vil der i løbet af de 84 år, en gennemsnitlig svensk kvinde lever, blive anmeldt 607.320 voldtægter. Rent statistisk betyder det, at en ud af otte svenske kvinder blive voldtaget i løbet af deres liv.

I dette tal er ikke medregnet, at antallet af voldtægter formentlig vil stige endnu mere de kommende år. Der er heller ikke medregnet det meget store mørketal, der er på voldtægtsområdet: Forskning fra Italien og USA peger på, at langt de fleste voldtægter aldrig anmeldes. Det skyldes skyld, skam og frygt hos offeret, at offeret ikke kan overkomme at gennemgå de medicinske og politimæssige undersøgelser, og at mange på forhånd opgiver at anmelde det, fordi politiet ofte ikke finder gerningsmanden alligevel. Som NewSpeek tidligere har rapporteret, blev under 1 procent af godt hundrede voldtægter begået under en række svenske musikfestivaler opklaret.

(Foto: Antallet af anmeldte voldtægter steg med 19,8 procent i Danmark i 2017)

En trist nyhed for danskerne er, at vi haler ind på svenskerne på dette område: Mens antallet af voldtægter i Sverige steg 10 procent i 2017, steg antallet af anmeldte voldtægter i Danmark med hele 19,8 procent samme år. Siden Lars Løkke Rasmussen (V) blev statsminister i 2015 er antallet af anmeldte voldtægter tredoblet.

Det danske udenrigsministerium har endnu ikke udsendt nogen advarsler mod rejser til Sverige.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontakt