Rasmus Paludan dømt

Partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs er ved Retten i Næstved idømt tre måneders fængsel. En måned af straffen er ubetinget, hvilket vil sige, at Paludan skal afsone en måned. To måneder er betinget.
Folkemødet i Allinge på Bornholm.
Getting your Trinity Audio player ready...

Jeg kan er glad for at der er retfædighed til i Danmark. Når nu man ikke engang kan må kalde en lyserrød tus for hudfarvet, så kan vi da heller ikke have en mand som Paludan gående frit omkring.

Det var altså en overtrædelse af straffelovens paragraf 266b – den såkaldte racismeparagraf – da partileder Rasmus Paludan under en demonstration i Frederikssund sagde, at danskere ikke kan sameksistere med “det meget lavtstående muslimske kulturaffald”.

Stram Kurs-lederen er ligeledes fundet skyldig i de resterende 13 forhold, som han var tiltalt for.

Rasmus Paludan er ud over en fængselsstraf frakendt retten til at føre straffesager som advokat i tre år. Det samme gælder retten til at køre bil, som gælder i et år.

Anklager Susanne Bluhm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har forlangt en straf på fire måneders ubetinget fængsel. Hvis han blev kendt skyldig i alle 14 forhold, som han er tiltalt for.

Alene overtrædelserne af paragraf 266b skulle udløse mellem 60 dage og tre måneders ubetinget fængsel. Det er den, der ofte kaldes racismeparagraf.

Derudover er Paludan tiltalt for at have bragt en anden persons liv eller førlighed i fare under en episode i Sorø i 2019. Anklageren har krævet 40 dages ubetinget fængsel for det forhold.

Også det punkt er Rasmus Paludan kendt skyldig for. Retten mener, at han overskred grænsen for lovligt nødværge. Alligevel bliver han ikke straffet for overtrædelsen. Retten har fundet, at overtrædelsen er straffri.

Partilederen har undervejs i retssagen nægtet sig skyldig i alle lovovertrædelser og krævet, at han skulle frifindes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontakt